Soffitta: Βιβή Κόντη

by - Ιουνίου 14, 2018


Είμαι η Βιβή και το δικό μου ταξίδι στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων κιμωλίας της Annie Sloan ξεκίνησε τρία χρόνια πριν, με αφορμή την τραπεζαρία της γιαγιάς μου! Θέλοντας να κάνω κάτι ξεχωριστό (όπως κι εκείνη!) βρήκα στο Woodpicker την Έλσα Κοππάση και… το δρόμο μου!


Εκπαιδεύτηκα από εκείνη, παρακολούθησα κι άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω στην αναπαλαίωση επίπλων και στην διακόσμηση. Όντας δασκάλα ιταλικών, έχω καταλάβει ότι αφήνοντας τους μαθητές μου ελεύθερους να εκφραστούν, να κάνουν λάθη, καταφέρνουν πάντα να φτάσουν τον στόχο τους.


Αυτήν την ελευθερία έκφρασης βρήκα και στην ιδέα της Annie Sloan που μαζί με το πνεύμα ομαδικότητας με οδήγησε να γίνω εκπρόσωπος της. Αυτή η ελευθερία χαρακτηρίζει τις δημιουργίες μου αλλά και τον τρόπο που εκπαιδεύω όλους όσους επιθυμούν να μάθουν να δημιουργούν με τα μοναδικά χρώματά της.


Από μικρή, καλλιτεχνική φύση, με διάθεση να πειραματίζομαι, να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι (κατασκευές, ζωγραφική, πλέξιμο, μουσική, χορός, βάψιμο τοίχων, βάψιμο επίπλων …πόσο βάψιμο!). Η ιστορία που κρύβεται πίσω από καθετί παλιό με συγκινούσε ανέκαθεν. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει δύο πράγματα.. να ακούει ιστορίες του παρελθόντος από μεγαλύτερους ανθρώπους και να ψάχνει θησαυρούς σε μπαούλα, αποθήκες και πατάρια. 


Σπίτι με σοφίτα, δυστυχώς, δεν υπήρχε! Έτσι, όταν ήρθε στιγμή, έφτιαξα τη δική μου Soffitta ( η σοφίτα ιταλιστί). Εκεί, όπου κάθε μέρα ανακαλύπτω και δημιουργώ τους δικούς μου θησαυρούς, που λέω τις δικές μου ιστορίες αλλά και που με όλους τους φίλους της Soffita μοιραζόμαστε τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα δικά τους παλιά έπιπλα και που δίνοντάς τους ζωή δίνουμε ταυτόχρονα και την ευκαιρία οι ιστορίες αυτές να συνεχίζονται να λέγονται.


Ή και να δημιουργούμε καινούριες…!


 Βιβή Κόντη
Δαμασκηνού 63, Κόρινθος 20100
6947731256

ισως σας αρεσουν

0 σχόλια