Νεοκλασική ντουλάπα

by - Ιουνίου 23, 2018


Από την εκπρόσωπο της Annie Sloan, Άμπυ Παναγιωτοπούλου


Ένα ζευγάρι φτιάχνει από την αρχή το νέο του σπίτι. Κάθε χώρος έχει την προσωπική πινελιά των ιδιοκτητών. Σ' ένα δωμάτιο με βασικό χαρακτηριστικό το νεοκλασικό στοιχείο υπήρχε μια ντουλάπα από μελαμίνη όπου δε ταίριαζε καθόλου με την αισθητική του χώρου.


Η ντουλάπα ήρθε στο Restauro και έτσι ξεκίνησε η μελέτη για την μεταμόρφωσή της. Για την ανακατασκευή αυτή χρειάστηκε να προσθέσουμε ξύλινα πηχάκια ώστε να αλλάξουμε την γεωμετρία των φύλλων της ντουλάπας εξολοκλήρου.


Το βασικότερο ρόλο έπαιξε το Chalk Paint της Annie Sloan, με το οποίο βάψαμε τη μεγάλη αυτή επιφάνεια μελαμίνης χωρίς καμία προεργασία... Χωρίς τρίψιμο και χωρίς αστάρι.


Χρησιμοποιήσαμε το Original από την παλέτα της Annie Sloan για βάση, μονώσαμε με Clear Wax και στην συνέχεια παίξαμε με σκιές κάνοντας wash με Paris Grey. Τέλος ξανά κερώσαμε με Clear Wax για ομοιόμορφο φινίρισμα και αδιαβροχοποίηση.


Η τελευταία μας πινελιά ήταν τα κρυσταλλάκια που βάλαμε για πόμολα, τα οποία έδωσαν ιδιαίτερη λάμψη στη ματ παλαίωση της ντουλάπας.

ισως σας αρεσουν

0 σχόλια