Επιχρύσωση καρέκλας με φύλλα χρυσού

by - Μαΐου 20, 2018Η Σουζάνα έφερε στο μαγαζί μου στο Woodpicker δύο καρέκλες ξύλινες με σκούρο βερνίκι και ήθελε να τις φτιάξει για να ταιριάζουν με το σπίτι της που είναι σε απαλούς τόνους.

Ήταν δυο όμορφες καρέκλες με σκαλίσματα στην πλάτη.Ψάχνοντας απόχρωση , μια μας άρεσε το Paloma, και την άλλη το Emile .

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μίξη των 2 χρωμάτων αφού δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε αφενός και αφετέρου γιατί η Σουζάνα ήθελε να στολίσουμε τα σκαλίσματα με χρυσό. Η μίξη θα μας έδινε αρκετό βάθος χρώματος ώστε να ταιριάζει όμορφα το χρυσό.


Έβαψα την καρέκλα ένα καλό χέρι με το πινέλο της Annie Sloan ώστε να έχω ένα όμορφο λείο αλλά και στιβαρό αποτέλεσμα.Αφού στέγνωσε καλά πήρα την ειδική κόλα για επιχρυσώσεις Gold size και με το πινελάκι πέρασα μόνο πάνω από τα σκαλίσματα.


Θα μπορούσα να είχα κάνει την επιχρύσωση και με δαχτυλοπατίνα αλλά επέλεξα τον παλιό παραδοσιακό τρόπο με φύλλα χρυσού δεν ξέρω στ' αλήθεια γιατί. Έτσι ένιωσα ότι μου είπε η καρέκλα.

Αφού πέρασε ένα δεκάλεπτο και η κόλλα είχε αρχίσει να μωβίζει,


ακούμπησα απαλά το φύλλο πάνω στην κόλλα ταμπονάροντας με ένα λεπτό πινέλο


και σε άλλα δέκα λεπτά έβγαλα με προσοχή το παραπανίσιο χρυσό αφήνοντας μόνο στα μέρη που είχα επιλέξει να βρίσκεται.


Με ένα λεπτό πινελάκι καθάρισα καλά την περιοχή,


και κέρωσα όλη την καρέκλα με Clear wax, διάφανο κερί που είναι απαραίτητο για να σφραγίσει το χρώμα.

Σκούπισα καλά αμέσως και αποφάσισα ότι για να απογειωθεί η επιχρύσωση θέλει και λίγη πατίνα. Έτσι χρησιμοποίησα το Dark wax, δηλαδή το σκούρο κερί,και σκούπισα με το πανάκι μου όσο ήθελα.


Οι καρέκλες της Σουζάνας είναι έτοιμες και εγώ πολύ χαρούμενη που πήραν νέα ζωή και δεν θα στέκουν πια βαριά μέσα στο σπίτι.Μην φοβάστε τις αλλαγές
Καλές δημιουργίες
Έλσα Δ. Κοππάση

Βουλής 41 Σύνταγμα Αθήνα
2103224279


ισως σας αρεσουν

0 σχόλια