Πολυχώρος 104: Ευαγγελία Χατζηχριστοφή

by - Μαΐου 28, 2018


Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολούμαι με τα χρώματα και τις κατασκευές. Κόρη βλέπετε, εμπόρου χρωμάτων, παιδική χαρά για εμένα ήταν ένας κόσμος με εργαλεία και χρώματα, και παιχνίδια ήταν μολύβια, πινέλα και άλλα παράξενα πράγματα... Η μαμά από την άλλη, φρόντισε να μας εκθέσει σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης μπορούσες να σκεφτείς. Ε, δεν είχα και πολλά περιθώρια... Μεγάλωσα και, πεισματικά μπορείς να πεις, σπούδασα στο ΑΤΕΙ Αθηνών στον τομέα της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων.


Τα χρόνια πέρασαν και κάποια στιγμή, ενώ στην δουλειά οι ρυθμοί ήταν τρελοί, η αγαπημένη μου ξαδερφούλα μου ανακοίνωσε πως μας έκλεισε σεμινάριο για να μάθουμε, λέει, να μεταποιούμε έπιπλα... Που να ήξερα; Που να ήξερα πως κάτι που έκανα για να μην χαλάσω χατίρι σε κάποιον άλλον, θα κατέληγε να είναι το πάθος μου... 30 λεπτά μετά την πρώτη μου πινελιά η απόφαση είχε παρθεί... Αυτό ήθελα να κάνω!


Τοίχοι έπεσαν, πόρτες έφυγαν και μέσα σε λίγες εβδομάδες, με πολύ βάψιμο, χαρά και εργασία, το γραφείο μου μετατράπηκε στον χώρο που ηρεμώ. Στον χώρο της οδού Κολοκοτρώνη, στον αριθμό 12 θα με βρείτε να αποφορτίζομαι, να ηρεμώ και ενίοτε να τραγουδάω, μεταποιώντας έπιπλα, δικά μου και άλλων, ή να μοιράζομαι τις γνώσεις μου για τις τεχνικές και τα υλικά της Annie Sloan. Ευτυχώς βάφω καλύτερα απ’ ότι τραγουδώ...


Ξεκίνησα και τα ταξίδια στα γύρω νησάκια και γνωρίζω πλέον κι άλλους που μοιράζονται την τρέλα μου! Είμαστε πολλοί τελικά! Μαθαίνουμε τεχνικές, βάφουμε σπίτια ολόκληρα...

Και όπως λέω στο τέλος κάθε σεμιναρίου... «εγώ σας προειδοποιώ... είναι εθιστικό σπορ». Κι ενώ όλοι γελούν και δεν το πιστεύουν, όταν επιστρέφουν για να πάρουν κι άλλα χρώματα, το επιβεβαιώνουν!

Εύα Χατζηχριστοφή
Κολοκοτρώνη 12, Κως
2242048833, 6948524122

ισως σας αρεσουν

0 σχόλια