Αφιέρωμα: Τραπεζαρία

by - Σεπτεμβρίου 16, 2019

Από τους εκπροσώπους της Annie Sloan Greece


Tις κληρονομήσαμε από μαμάδες, γιαγιάδες, θείες. Τις αγοράσαμε από μεγάλα επιπλάδικα, μοντέρνες ή παλιακές δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι εκεί στρώνουμε στις γιορτές μας, τις Κυριακές μας, κανά βράδυ ιδιαίτερο με κεράκια... Εκεί στις τραπεζαρίες μαζευόμαστε να φάμε, να πιούμε, να φλερτάρουμε, να τραγουδήσουμε. Τις θέλουμε λοιπόν ευχάριστες, γουστόζικες, χαρούμενες και για αυτό τις μεταμορφώνουμε όπως μας αρέσει. Ελάτε να φάμε.


Πριν
Μετά:
H Άμπυ Παναγιωτοπούλου του Restauro μεταμόρφωσε αυτή την τραπεζαρία με Aubusson Blue, Original & Clear Wax

Πριν

Μετά:
Η Ελένη Πανταζή από το Le Petit Beurre χρησιμοποίησε Paris Grey & dry brush με Old White.
Πριν

Μετά:
Η Ελένη Πανταζή από το Le Petit Beurre χρησιμοποίησε Old White & wash με Paris Grey.
Πριν
Μετά:
Η Έλενα Νταβίντοβα από το Paros Sweet Home χρησιμοποίησε το Country Grey & Clear Wax σε όλες τις επιφάνειες, στο καπάκι του τραπεζιού Dark Wax για να δημιουργήσει "νερά". Τα υφάσματα στις καρέκλες η πελάτισσα ήθελε να τα κρατήσει αφού ήταν σε καλή κατάσταση, κι έτσι έβαψε μόνο την καρέκλα, χρησιμοποιώντας χάρτινη ταινία για να μην λερωθεί το ύφασμα.

Πριν

Μετά:
H Εύα Χατζηχριστροφή από το Πολυχώρος 104, πήρε αυτό το τραπέζι, το οποίο αποτελεί σύνολο μιας αναδιαμόρφωσης σπιτιού που όλα ήταν στους τόνους του γκρι με πινελιές διαφόρων χρωμάτων. Τα έπιπλα του σπιτιού ήταν "κληρονομιά" από την γιαγιά της κοπέλας. Το δούλεψε με Old White, σημεία και τεχνική Dry Brush με Paris Grey και Clear Wax.
Πριν
Μετά:
H Εύα Χατζηχριστροφή από το Πολυχώρος 104, πήρε αυτό το τραπέζι ροτόντα, λάκα λευκή. Χρησιμοποίησε Coco για την βάση, Paloma για το καπάκι και τεχνική Wash με Coco για να δημιουργήσει νερά ξύλου. Σφραγίστηκε με Clear Wax.

Πριν



Μετά:
Η Ανθή Λαμπρινού από το L'Arte Tua μεταμόρφωσε αυτή την τραπεζαρία με Old Ochre & Glaze Dark Wax

Πριν

Μετά:
Η Χριστίνα Σπυροπούλου του Artion Project μεταμόρφωσε αυτή τη μοναστηριακή τραπεζαρία με wash με Honfleur. Dry brush με Country Grey, στένσιλ Country Grey. Οι λατινικοί χαρακτήρες που έγιναν με Country Grey είναι η ημερομηνία γάμου του ζευγαριού που παρήγγειλε την τραπεζαρία.


Αυτή η λευκή ροτόντα μεταμορφώθηκε από την Χριστίνα Σπυροπούλου του Artion Project με Old White. Ξύσιμο στα σκαλίσματα και τις ακμές. Clear Wax και Bright Gold στα σκαλίσματα της μπορντούρας και στις λεπτομέρειες των καρεκλών.
Μετά:
Άλλη μία μεταμόρφωση από την Χριστίνα Σπυροπούλου του Artion Project με βάση το Country Grey. Dry brush με Primer Red και Arles στα σκαλίσματα και την επιφάνεια και έπειτα κέρωμα με Clear Wax.

Η Έλενα Νταβίντοβα από το Paros Sweet Home χρησιμοποίησε French linen & Clear Wax για αυτό το όμορφο τραπέζι με παγκάκια.
Μία εντυπωσιακή μεταμόρφωση από την Έφη Φιλιώ Μαυροφρύδη του Lovely Lab13. Ήταν ασημί λάκα και έγινε σαν σκούρα καρυδιά με Honfleur και Βlack & Dark Waxes. Οι καρέκλες από ασήμι λάκα και μαύρο βελούδο γίνανε στην ίδια απόχρωση με το τραπέζι και το βελούδο βάφτηκε σε σκούρο πράσινο.
Άλλη μία εξαιρετική δουλειά από την Έφη Φιλιώ Μαυροφρύδη του Lovely Lab13, που μεταμόρφωσε αυτό το τραπέζι από καρυδιά, σε ένα απλό και φωτεινό Old White.

Πριν

Μετά:
Άλλη μία μεταμόρφωση από την Χριστίνα Σπυροπούλου του Artion Project με βάση το Country Grey. Κέρωμα με Clear Wax. Σκαλίσματα, σκιάσεις, νερά στην επιφάνεια της τραπεζαρίας με Dark Wax.

Άλλη μία μεταμόρφωση από την Χριστίνα Σπυροπούλου του Artion Project. To πόδι της τραπεζαρίας βάφτηκε με Οld Οchre, ενώ το καπάκι με μία μίξη Coco και Honfleur. Χρησιμοποίησε ειδικό εργαλείο για τα ανάγλυφα νερά στο καπάκι κι έπειτα Dry Brush στα ανάγλυφα νερά με Old Ochre, Primer Red και Arles. Τέλος, κέρωμα  με Clear Wax σε ολόκληρη την τραπεζαρία και Dark Wax στην επιφάνεια και στις λεπτομέρειες για σκιάσεις στο πόδι.
Μία δουλειά της Ιωάννας Παλάσκα από το Queen's Crown. Χρησιμοποιήθηκε Original and Graphite.

Ακόμη μία δουλειά της Ιωάννας Παλάσκα από το Queen's Crown. Χρησιμοποιήθηκε French Linen and Country Grey.
Άλλη μία δουλειά της Ιωάννας Παλάσκα από το Queen's Crown. Χρησιμοποιήθηκε Old White και Dark Wax.
French Linen με Wash Graphite από την Έλσα Κοππάση του Woodpicker και την Ελένη Πανταζή του Le Petite Beurre.



ισως σας αρεσουν

0 σχόλια