Κου Πεπε

by - Απριλίου 02, 2019


Από την εκπρόσωπο της Annie Sloan, Βιβή Κόντη
Soffitta (Κόρινθος)



Ένα πρωινό μπαίνει στη Soffitta ο μπαμπάς μου, κρατώντας  κάτι που, αρχικά, μου φάνηκε για σκαμπό. Μου λέει: «Το είδα και σκέφτηκα να σου το πάρω. Είναι πολύ παλιό. Το θυμάμαι απ’ όταν ήμουν εγώ μικρός!».  Μπορείτε  να φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν κατάλαβα ότι δεν ήταν ένα απλό σκαμπό αλλά ένα παλιό παιδικό καθισματάκι…  Σαν μικρό παιδί έκανα! Ειδικά διότι τα χρώματα της Annie Sloan είναι 100% ασφαλή για τα παιδιά (Toy Safe), σύμφωνα με αυστηρούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς (BS EN 71-3: 2013)

Το επιπλάκι είχε ορισμένες φθορές κι έτσι χρειάστηκε να το τρίψω ελαφρά. Χρησιμοποίησα το  μέτριο γυαλόχαρτο της Annie Sloan (Annie Sloan Sanding Pads). Ύστερα  το καθάρισα καλά με σαπούνι και ξύδι.


Δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη για την επιλογή του χρώματος! Το Lem Lem, το χρώμα της ελπίδας, όπως το αποκάλεσε η Annie Sloan, μου φάνηκε η ιδανική επιλογή. Αυτό το απαλό και φωτεινό πράσινο θα ταίριαζε όμορφα και με το μαξιλαράκι στην πλάτη του καθίσματος το οποίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση κι αποφάσισα να μην αλλάξω. Έβαψα δυο ελαφρίες στρώσεις με το Lem Lem.

Θέλοντας ένα πιο παιχνιδιάρικο και χαρούμενο αποτέλεσμα, τόνισα κάποιες  λεπτομέρειες με το English Yellow και το Original. Τέλος σφράγισα το χρώμα με διάφανο κερί (Clear Wax).
Ήταν μια μεταμόρφωση απλή και γρήγορη που ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα!

ισως σας αρεσουν

0 σχόλια