Ombré... Η καινούργια τρέλα!

by - Ιουλίου 21, 2018


Από την εκπρόσωπο της Annie Sloan, Ευαγγελία Χατζηχριστοφή (Κως)

Ένα πρωινό ήρθε σε μένα αυτή η σκούρα και βαριά βιτρίνα. Χρειαζόταν επειγόντως χρώμα! Όχι απλά χρώμα... αλλά μια ανάσα δροσιάς! Ήταν μονόδρομος... Συνδυασμός Provence εξωτερικά με Paris Grey εσωτερικά!


Λίγο πριν τελειώσει κατάλαβα πως ήθελε και μια τσαχπινιά! Τι καλύτερο από την τεχνική ombré; Μετά από διάφορους πειραματισμούς σε επιφάνειες πήρα το πινέλο και το έκανα! Με μια ανάσα!


Επέλεξα τα χρώματα μου. Pure White, Provence και Aubusson Blue.
Έβαλα χαρτοταινία στην περιοχή που δεν ήθελα να βάψω.


Πήρα το πινέλο μου και πέρασα πρώτα το Pure. Συνέχισα με το Provence. Πήρα λίγο στην άκρη του πινέλου και ξεκίνησα από κάτω προς τα πάνω, ώστε όσο ανεβαίνω και φτάνω στο pure το χρώμα να ανοίγει. Δούλεψα καλά την ένωση των χρωμάτων ώστε να μην φαίνεται σε ποιο σημείο ξεκινάει το Provence και που τελειώνει το Pure.


Με τον ίδιο τρόπο δούλεψα και το Aubusson Blue. Από το τέλος της επιφάνειας προς τα πάνω.


Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως πάντα δουλεύουμε από το ανοιχτό προς το σκούρο, όσον αφορά την σειρά των χρωμάτων. Αλλά, από το σκούρο στο ανοιχτό, όσον αφορά την ανάμιξη.


Και με αυτό εννοώ, δούλεψα πρώτα την περιοχή που χρησιμοποίησα Pure White, μετά το Provence και τέλος το Aubusson Blue. Αλλά, δούλεψα από το πιο σκούρο σημείο μου προς το πιο ανοιχτό όταν έβαφα.


Πάρτε τα πινέλα σας και διασκεδάστε! Ένας εκπρόσωπος των χρωμάτων θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας μάθει και να σας συμβουλεύσει, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ πως η δημιουργία είναι χαρά!


Χρησιμοποιήθηκαν οι αποχρώσεις Provence, Paris Grey, Pure White, Aubusson Blue.


Καλές δημιουργίες!!!

ισως σας αρεσουν

1 σχόλια