Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ!

by - Ιουλίου 04, 2018



Από την εκπρόσωπο της Annie Sloan, Μαριάνθη Κάρτα (Βόλος)


Πάντα με απασχολεί το ερώτημα του πως μπορεί ένα έπιπλο από καλό υλικό όπως το μασίφ ξύλο το οποίο όμως ακολουθεί μια εντελώς παρωχημένη μόδα όπως αυτή της δεκαετίας του '90 και φοράει ένα κιτρινισμένο λούστρο πολυουρεθάνης να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο. Αυτός ο φτηνός μπουφές ήταν μια πρόκληση για εμένα.


Τον έβαψα πρώτα με Duck Egg Blue και από πάνω εφάρμοσα την τεχνική του wash με το Country Grey το οποίο έσβησε λίγο τη ζωντάνια του Duck Egg και το έκανε λίγο πιο ουδέτερο. Σε κάποια σημεία επέμενα με το βρεγμένο πανί και αποκάλυπτα ελάχιστο από το υπάρχον λούστρο.


Ήθελα μια διχρωμία η οποία θα έκανε το έπιπλο να δείχνει πιο στιβαρό και έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια απομίμηση ξύλου και συγκεκριμένα εφέ ντεκαπέ δρυ στο καπάκι του.



Φυσικά ένα τέτοιο κομμάτι πάντα σε προβληματίζει για το τι θα κάνεις με το εσωτερικό του το οποίο είναι και η πιο πολλή δουλειά μιας και θέλει μόνωση στις ενώσεις μεταξύ μέσα και έξω και πολλές φορές είναι εκεί που συμβαίνουν τα ατυχήματα. Μια λύση είναι να συνεχίσουμε με το χρώμα βάφοντας μόνο τα πορτάκια και να αφήσουμε το εσωτερικό άβαφο στο χρώμα του υπάρχοντος λούστρου αν η απόχρωσή του ταιριάζει με το σύνολο. Αυτή δεν ήταν η περίπτωσή μας.


Το έβαψα λοιπόν με Country Grey και Duck Egg Blue και δημιούργησα σεμεδάκια (σαν αυτά που θα έβαζε μέσα η γιαγιά μου) με στένσιλ. Επίσης έβαλα στένσιλ πιο μικρό στο πλαινό των συρταριών (το Arctic Poppy της Annie Sloan) το οποίο έβαψα με Burgundy για σπιρτάδα και ησύχασα λίγο με White wax κατευθείαν πάνω στο υπάρχον λούστρο.


Άλλη μια λεπτομέρεια ήταν τα πόμολα τα οποία έπρεπε να στολίζουν αλλά όχι να ξεχωρίζουν μιας και όλος ο μπουφές κινιόταν σε ήρεμες διακυμάνσεις. Τα υπάρχοντα ήταν πολύ λαμπερά και σε λάθος απόχρωση. Τι έκανα για να ταιριάξουν με Duck Egg Blue? Τα έβαψα με Duck Egg Blue, το οποίο τόνισα με Bright Gold και Copper Gilding Wax της Annie Sloan.




Και βουαλά μπροστά μας βρίσκεται ένας καινούριος μπουφές.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΣΑΣ STOCKIST 

ισως σας αρεσουν

0 σχόλια