Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα

by - Φεβρουαρίου 08, 2019

Από την εκπρόσωπο της Annie Sloan, Βιβή Κόντη (Κόρινθος)


Λίγο καιρό πριν, η κα Κατερίνα ήρθε στη Soffitta γιατί ήθελε να ανακαινίσει το σπίτι της με σκοπό να φιλοξενεί τα παιδιά και τα εγγόνια της που την επισκέπτονται τακτικά. Το σημαντικότερο για εκείνη ήταν να δημιουργηθεί ένας ζεστός χώρος κι ένα σημείο αναφοράς για την οικογένεια. Η αρμονία των χρωμάτων θα έδινε αυτό το αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και η επιλογή τους έγινε με βάση τις αποχρώσεις του δαπέδου.


Για τα ντουλάπια της κουζίνας και τα σταθερά στοιχεία επιλέξαμε το French Linen που είναι εμπνευσμένο από το χρώμα των παλιών φυσικών λινών υφασμάτων και το Old Ochre που είναι ένα σκούρο κρεμ χρώμα. Ο συνδυασμός των δύο αυτών μας δίνει μια γλυκιά γκρι - μπεζ απόχρωση. Η μίξη των χρωμάτων έγινε σε ίσες ποσότητες.


Τα πορτάκια  ήταν ξύλινα σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι, καθαρίστηκαν πολύ καλά με σαπούνι και ξύδι, βάφτηκαν δυο χέρια χρώμα και κερώθηκαν με διάφανο κερί Clear Wax. Για καλύτερη προστασία περάστηκαν δύο χέρια κερί με διαφορά 24 ωρών.


Ο  χρωματισμός των ντουλαπιών έδωσε ένα τόσο κομψό κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δεν χρειαζόταν να προστεθεί τίποτα επιπλέον!


Θέλοντας να κάνουμε την τραπεζαρία το κεντρικό σημείο του χώρου επιλέξαμε ένα ζωηρό χρώμα για το τραπέζι κι ένα πιο απαλό για τις καρέκλες. Το Scandinavian Pink ήταν ιδανική επιλογή. Το τραπέζι βάφτηκε δυο χέρια χρώμα, τρίφτηκε πολύ ελαφρά σε ορισμένα σημεία για να φανεί το σκούρο ξύλο και περάστηκε δύο χέρια κερί Clear Wax για καλύτερη προστασία.


Για τις καρέκλες  και τα υπόλοιπα έπιπλα του καθιστικού  χρησιμοποιήθηκε το Old Ochre. Βάφτηκαν δυο χέρια χρώμα και κερώθηκαν με διάφανο κερί Clear Wax. Για να δώσουμε λίγη έμφαση στο χρώμα περάσαμε διακριτικά λίγο σκούρο κερί Dark Wax.


Στο σύνολο, ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων έδωσαν στο χώρο τη φωτεινή και ζεστή ατμόσφαιρα που η κα Κατερίνα επιθυμούσε!



ισως σας αρεσουν

0 σχόλια